Distinct Zoning A Plus

Distinct Zoning A Plus

Found in: Blog

The Marina is a home designed to grow with the needs of a young family, featuring four good-sized bedrooms and a luxurious entertainment hub to make day-to-day living a breeze. The master suite offers an open bedroom layout with a luxury resort feel, washed with natural light from the large window that adorns the majority of one wall.

The bedrooms have been located at the front of the home to allow for a distinct segregation between the entertainment and private sleeping zones.

“It’s ideal for young families, with all the bedrooms located nearby,” New Choice Homes Sales and Marketing Manager Joe Varacalli said.

The master suite offers an open bedroom layout with a luxury resort feel, washed with natural light from the large window that adorns the majority of one wall.

The bedroom flows into an ensuite and a well-sized walk-in robe, which is fitted with plenty of storage options.

“The ensuite features a central vanity with his and her basins, floor-to-ceiling marble-look tiling and warm open timber shelving,” Mr Varacalli said.

Three auxiliary bedrooms enjoy plenty of natural light and space thanks to large windows. They all come with built-in robes and are within easy reach of the main family bathroom and the multi-functional study nook. “The study nook is a versatile space which can be used as a play area in younger years, but as the children grow it is the prefect study space,” Mr Varacalli said.

Locating the nook away from the living areas means children can complete homework without getting distracted, or parents can use it as the ideal hub for working from home.

The rear of the home has been dedicated to housing the living and entertainment areas and creates a seamless connection between the inside and outside spaces.

The open-plan nature of the spaces makes them ideal for entertaining guests whilst cooking dinner or watching television.

In the very back corner of the home is the theatre, which is the perfect room for children or adults to escape from the action and relax in their own space.

The theatre enjoys plenty of light from large windows bordering the room, and connects with the covered alfresco through a sliding door.

“The covered alfresco is centrally located,” Mr Varacalli said. “It gains intimacy and protection from the weather, while still being able to be used all year round.”

The outside area links up with the main entertainment space through large bifold doors that completely open up the home to create a true indoor/outdoor entertainment experience.

There are a further two access points to the outside area; the first sits off the back of the kitchen, and the final access point is through the scullery that wraps around behind the kitchen. Both of these access points lead onto the barbecue recess, ideal for a built-in barbecue to take centre stage.

“The kitchen is light and spacious, with an abundance of storage and quality finishes that are sure to impress,” Mr Varacalli said.

“The addition of a scullery and walk-in pantry with handy access to the outdoor barbecue area makes it perfect for entertainers and aspiring chefs.”

This home exudes a warm, inviting and contemporary feel with a coastal influence, and is ideal for a growing family.

The home is open for viewing Saturdays and Sundays from 1-5pm.

 

Written by Chris Thurmott - The Weekend West, 8/9th July 2017